Skip to content

MY BACKSTORY

VIDEOVERTELLER & CONTENTMAKER

Elk personage in een scenario heeft een backstory: het verhaal vóor de film begint. Dat verhaal heeft hem gemaakt tot wie hij is en is belangrijk voor het plot. Vandaar dit stukje over waar het bij mij allemaal begon en wat mij heeft gevormd.

Ik kom uit een familie vol onderwijzers, toneelfreaks en muzikanten en ik was als kind al dol op verkleedpartijen en spel. In de oude plooirokken en raffia dophoeden van mijn moeder stapte ik een andere wereld in. De magie van drama heeft me nooit helemaal losgelaten, ook al ging ik later voor mijn beroep schrijven. Ik studeerde dramatherapie en ging vervolgens naar de Schrijversvakschool. Tijdens die laatste studie werkte ik als freelance tekstschrijver en journalist. Ik rolde via de reclamewereld de communicatiebranche in. Maar altijd bleef ik de maker: interviews, campagnes, videoscripts en -producties. Daarnaast schreef ik scenario’s voor korte fictiefilms, informatieve video’s en promofilmpjes.

Met mijn verhalen wil ik mensen raken. Begrip kweken, dingen begrijpelijk maken. Als videomaker staat de inhoud voorop. Als schrijver geloof ik heilig in de kracht van video als middel. Dus noem ik me videoverteller en contentmaker. Bij Storydepartment draait het om een ding: jouw verhaal.

San Sperber

What's your story?