Skip to content

Diensten

HET DRAAIT OM JOUW VERHAAL

Storydepartment is het bedrijf van San Sperber. Van mij dus. Ik ben schrijver, met een tik voor video. En videomaker, maar dan eentje bij wie alles draait om de inhoud en die een zwak heeft voor mensen met een hoekje eraf.
Met mij kun je alle kanten op. Dat komt door mijn ervaring als copywriter, interviewer, schrijver en communicatievrouw. Ik ben een creatieve duizendpoot en niet zomaar in 1 categorie te plaatsen. Maar éen ding is zeker: verhalen zijn helemaal mijn afdeling.
Wat jij niet ziet, vertaal ik naar een pakkend beeld voor jouw publiek. Ik heb oor voor wat jij allang niet meer hoort en weet er een klinkend geheel van te maken. Als het zo uitkomt maak ik met de beste cameramensen, editors, fotografen en ontwerpers het plaatje compleet. Of het nu met de camera is, de pen of de microfoon: bij Storydepartment draait het om jouw verhaal.

Diensten Storydepartment

Met de camera

Van vlog tot videoserie

Wat kan ik voor je doen?

Video komt het meest dichtbij een echte ontmoeting. Die heb ik niet van mezelf, maar het is wel waar. Daarom geloof ik er ook zo in. Als het om video gaat, voel je je bij mij snel op je gemak. Ik luister naar je verhaal en help je op dat op camera te vertellen. Bijvoorbeeld door een goed script te maken. De regie te nemen en je te interviewen.

Met de pen

Real people, real stories

Wat kan ik voor je doen?

Met een reportage neem je lezers moeiteloos mee. Onderwijs komt tot leven met praktijkverhalen. Via een interview krijgt iedere boodschap een gezicht. Je online publiek wordt fan dankzij aanstekelijke blogs. En last but not least: scripts die de basis vormen voor rake video. 

Storydepartment maakt het voor je. Trust me. I’m a writer (al mijn hele leven).

Met de microfoon

Ik luister

Wat kan ik voor je doen?

Als interviewer zet ik mijn nieuwsgierigheid in. Ik ben een goede luisteraar die jou alle ruimte geeft Met als resultaat: testimonials, achtergrondverhalen of interviews die raken in hoofd en hart. In tekst, video of audio – alles kan. Het draait om jouw verhaal.

Mojo

Als mojo (mobiele journalist) maak ik items die het goed doen op de sociale kanalen.Maar ook voor een crowdfundingfilmpje, videoportret of informatief filmpje voor cliënten kun je bij me terecht.

Heb je meer ambitie op videovlak, dan lever ik producties van script tot scherm. Storydepartment heeft contacten met de beste cameramensen en editors. Vraag ook eens naar een videoportret, cv-filmpje of videoserie. Ik lever kwaliteit voor ieder prijskaartje. Daarbij verlies ik nooit uit het oog waar het om draait: de inhoud.

Voor mijn vlogserie Wordt Vervlogd ga ik mijn neus achterna op zoek naar bijzondere mensen met een verhaal. Wil jij in mijn vlog? Kom maar op! 

REAL PEOPLE, REAL STORIES

(sorry voor het Engels, het bekt zo lekker)

Mijn specialisme is werken voor (en met) mensen die niet automatisch vooraan staan. Kwetsbare doelgroepen, al vind ik dat geen fijne omschrijving. 

Ik ga ervan uit dat iedereen iets te melden heeft. Video is het middel om zichtbaar te worden en aan de wereld te laten zien wat je waard bent. Dat je er mag zijn. Video helpt om duidelijk te maken waar je voor staat, ook als je dit niet zo gemakkelijk kunt vertellen. Dat komt omdat je via beeld mensen veel directer kunt raken.

Neem jij je kijkers serieus? Werk jij met mensen die niet zo mondig zijn of een blinkend profiel hebben op social media? Laat videocontent dan voor jullie werken.

Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat iedereen toegang krijgt tot informatie. Het geeft mij een enorme kick om te zien hoe mensen tot bloei komen voor de camera. Met de juiste tactiek lukt dat, altijd! Je kunt het met een gerust hart aan mij overlaten.

Voor wie?

Gezondheidszorg | gehandicaptenzorg | MBO-onderwijs | sociale ondernemingen | gemeentelijke projecten in het sociale domein | maatschappelijke organisaties | jobcoaches, coaches | werkzoekenden | mensen die een partner zoeken | mensen die een persoonlijk verhaal willen vertellen | (online) bladen | platforms | organisaties die werken aan duurzaamheid |